На основу члана 18. Закона о јавним службама („Сл. гласник РС“ бр. 42/91, 71/94, 79/05-др. закон, 81/05-испр. др. закона, 83/05-испр. др. закона и 83/14-др. закон), члана 19. Статута Јавне установе „Спортски центар“ Рашка и Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора, број 655/23 од 10.10.2023. године,

УПРАВНИ ОДБОР
Оглашава
ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА
ЈАВНЕ УСТАНОВЕ „СПОРТСКИ ЦЕНТАР“ РАШКА

Подаци о Установи: Јавна установа „Спортски центар“ Рашка, ул. Немањина 1/2, Рашка, матични број 17904060, ПИБ 110062325, претежна делатност 93.11-делатност спортских објеката.
Радно место: Директор Јавне установе „Спортски центар“ Рашка. Директора именује Скупштина општине Рашка на период од 4 (четири) године, на основу предлога Управног одбора Установе, а по спроведеном јавном конкурсу.
Место рада: Седиште Установе, ул. Немањина 1/2, Рашка.
Услови за именовање директора: Поред општих услова предвиђених Законом, лице које је кандидат за директора мора да испуњава и следеће посебне услове:
- да има стечено високо образовање на основним студијама у трајању од најмање четири године, односно на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама или специјалистичким струковним студијама из области спорта, правних или економских наука;
- најмање три године радног искуства;

-да достави предлог програма рада и развоја установе за период на који се именује.

Стручна оспособљеност, знања и вештине оцењују се у изборном поступку, увидом у доказе који су приложени уз пријаву кандидата и усменим разговором са кандидатима који испуњавају услове утврђене конкурсом.

Рок за подношење пријаве: Рок за подношење пријаве на јавни конкурс је 15 дана, а почиње да тече наредног дана од дана објављивања јавног конкурса у листу „Вечерње новости“.
Адреса на коју се подносе пријаве: Пријаве на јавни конкурс са неопходном документацијом и доказима о испуњености услова подносе се на адресу:
Јавна установа „Спортски центар“ Рашка, ул. Немањина 1/2, 36350 Рашка, са назнаком: ПРИЈАВА НА ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА-НЕ ОТВАРАТИ.
Пријава на јавни конкурс и докази који се прилажу уз пријаву:
Пријава на јавни конкурс садржи име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања, податке о образовању, податке о радном искуства.
Уз пријаву на јавни конкурс кандидати за директорa дужни су да приложе:
- кратку биографију са подацима о досадашњем радном искуству,
- фотокопију личне карте,
- извод из матичне књиге рођених,
- уверење о држављанству,
- диплому или уверење о стручној спреми,
- потврде, уверења или друге исправе којима се доказује радно искуство,
- предлог програма рада и развоја установе за мандатни период од 4 године.
Докази се прилажу у оригиналу или овереној фотокопији, не старији од 6 (шест) месеци од дана објављивања огласа.

НАПОМЕНА: Пријаве уз које нису приложени сви тражени докази у оригиналу или овереној фотокопији код надлежног органа, неблаговремене, неразумљиве пријаве биће одбачене Закључком Управног одбора, против кога није допуштена посебна жалба.
Јавни конкурс спроводи Управни одбор Установе.
Конкурс се објављује у листу „Вечерње новости“, званичној интернет презентацији ЈУ „Спортски центар“ Рашка, званичној интернет презентацији општине Рашка и на огласној табли Установе.
Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: Светлана Чоловић, 064/8094690.

Председник
Управног одбора
Ивана Делетић