У оквиру Програма подршке неразвијеним подручјима, који спроводи Кабинет министра без портфеља задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина, општина Рашка је добила 8 милиона динара за реализацију пројекта „Унапређење здравствене заштите становништва“. Још 10 милиона динара биће издвојено из локалног буџета за реализовање пројектних активности.
Свечанa додела уговора уприличена је 14. марта у Нишу, а у име општине Рашка уговор је потписао заменик председника општине Ђође Гогић.
Реализацијом пројекта „Унапређење здравствене заштите становништва“ значајно ће бити подигнут квалитет здравствених услуга у Дому здравља, а биће повећан и број доступних дијагностичких процедура. Гинеколошка и интернистичка служба добиће савремене ултразвучне апарате. Поред тога, нову опрему добиће и лабораторија, као и офталмолошка и стоматолошка служба. Како би патронажна служба била ефикаснија, а услуге доступне већем броју корисника, планирана је набавка тернског возила.
Кроз Програм подршке недовољно развијеним општинама подржане су 42 локлне самоуправе. Укупан фонд за реализацију пројеката је 320 милиона динара. Ово је други конкурс овог типа који спроводи Кабинет министра за развој недовољно развјених подручја, усмерен ка побољшању услова живота око милион грађана Србије који живе у општинама са степеном развоја испод 60 одсто републичког просека.

15. 03. 2022. године