уторак, 03 март 2020 15:09

Јавни позив, тренинг за писање предлога пројеката, УНДП и Општина Рашка

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На основу члана 44, Став 1, Тачка 6., Закона о локалној самоуправи (“Службени гласник РС”, број 129/07, 83/2014 – др. Закон 47/2018), члана 55. Статута Општине Рашка (“Службени гласник Општине Рашка бр. 197”), а у вези са реализацијом пројекта “Платформа за одговорно управљање јавним финансијама” и Меморандумом о разумевању између Програма уједињених нација за развој и Општине Рашка, од 20. новембра 2019. године, председник Општине Рашка, доноси:

ОДЛУКУ

О критеријумима за избор кандидата/киња за тродневну обуку за Писање предлога пројеката:

1. Право на учешће имају представници и представнице организација цивилног друштва с територије Општине Рашка као и из других општина и градова с територије Републике Србије. На обуку се могу пријавити највише по 2 (два) представника/ице организације цивилног друштва који би требало да буду присутни током читаве обуке, у непроменљивом саставу.

Учешће на обуци је бесплатно.

2. Опис обуке: Реализацијом ове обуке желимо постићи да полазници/ице стекну знања и вештине неопходне за креирање пројектног предлога којим желе да остваре одређену друштвену промену. На обуци ће бити обрађене следеће теме: анализа проблема, анализа циљева, планиране активности, очекивани резултати, мониторинг и евалуација, и буџет пројекта. Стечене вештине су применљиве у јавном, приватном и у цивилном сектору. Планирано је учешће 24 полазника/ице.

3. Период реализације обуке: Обука ће бити одржана од 13-15.3.2020. године, у просторији Омладинског клуба Општине Рашка (Омладински центар бб). Обуку ће реализовати стручни консултанти/киње ангажоване од стране УНДП-а.

13.3.2020. године, од 11-17 часова, 14.3.2020. године, од 9-15 часова, 15.3.2020. године, од 10-16 часова.

4. Рок за подношење пријава је 7 (седам) дана од дана објављивања критеријума на огласној табли општинске управе Општине Рашка и на званичној web презентацији Општине Рашка - http://raska.gov.rs/. Пријаве се подносе координатору пројекта за Општину Рашка, г-дину Ђорђу Радоичићу, на следећи e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., с предметом мејла - Пријава на обуку за Писање предлога пројеката, или лично у просторији Општинске управе Општине Рашка (Предрага Вилимоновића 1, канцеларија бр. 21), радним данима од 7-15 часова. За пријаву је потребно доставити назив организације цивилног друштва, име и презиме представника/ица организације цивилног друштва, контакт телефон и е-mail.

5. Приликом одабира кандидата/киња а у случају већег броја заинтересованих представника/ица организација цивилног друштва, изборна Комисија ће смањити број представника/ица организација и о томе обавестити исте е-mail-om. Процесом избора кандидата/киња руководиће Комисија за избор кандидата/киња сачињена од координатора пројекта, особе задужене за коориднацију активности с ОЦД (представника Општинске управе Рашка) и општинског већника задуженог за област сарадње с организацијама цивилног друштва.

6. Коначна одлука о избору до 24 кандидата/киње који/е ће похађати обуку, биће донета у року од 1 (једног) дана од дана завршетка конкурса. Одлука ће бити објављена на званичном website-у Општине Рашка https://raska.gov.rs/.

Прочитано 1302 пута